חשקה נפשי בקיר צלחות. מהסוג שמשפחות אצולה (רמז: לא המשפחה שלי) נהגו לתלות על הקירות כדי לפאר את עושרן.

 

מכיוון שלא נפלה בחלקי ירושת צלחות עתיקות מההרמיטאז', נתקלתי בטפט מרהיב (תמונה 2 במרכז) אך ניתן להשיגו רק בחו"ל וגם אז תמורת כליה, תריסריון ולבלב צעיר. שינסתי את מותניי בתנועה שכה אפיינה את קתרינה הגדולה – והעתקתי בלי בושה מהאינטרנט צילומים של צלחות מעוטרות. או אז הדפסתי אותן בצבע על נייר רגיל, גזרתי סביב-סביב, הדבקתי מאחורי כל אחת וואשי טייפ (לא מקלף את הקיר ולא את הנייר) וטא-דאאם: קיר צלחות (תמונה 3 משמאל). בתיאבון לכולם, אני יוצאת להבריש את סוסי הפוני.

cropped-paltes.jpg

והנה בהגדלה:plate

איך עושים:

מחפשים בגוגל (או ב-Pintrest, למתקדמים) את המילים porcelain plate. מגדירים באפשרויות החיפוש את גודל התמונה הרצויה כ"גדול". מתחילים לשמור למחשב כל תמונה יפה בגודל סביר (רצוי מעל 800 פיקסל כדי שאפשר יהיה להדפיס בגודל סביר. מעל 1000 פיקסל כמובן עדיף – ומעל 2000 הכי טוב. אבל אפשר להסתדר). אם יש מדפסת צבעונית בבית – מדפיסים על נייר רגיל. אני ממליצה להשקיע וללכת לחנות הדפסה/צילום ולהדפיס שם בצבע, כי בד"כ יש להם מלאי של דיו צבעוני והמדפסת לא תקרוס אחרי 2 הדפסות בצבע. אם התמונות מספיק גדולות אפשר להדפיס אותן על נייר A4 כל אחת בנפרד.

גוזרים מסביב לכל צלחת (להשתדל לדייק). מדביקים וואשי טייפ (נייר דבק יפני שאינו מקלף את הקיר ו/או את התמונות) מאחורי כל צלחת, רצוי בצדדים וגם למעלה ולמטה, כדי שה"צלחת" תיצמד לגמרי לקיר ולא תנופף בהיותה צלחת נייר פיקטיבית.

מתלהבים מעצמכם ומצלמים לפייסבוק/אינסטגרם.